McKinney York Architects

Contact

Optique

scroll View Description

Positioned on a busy shopping street, this boutique eyeglass store and optometrist office seeks to differentiate itself from the dark windows of neighboring shops. A brightly lit custom steel and glass storefront frames the entry pivot door with a glass vitrine that projects on to the sidewalk showcasing a curated selection of eyewear. The store’s sign projects from inside the store to above the sidewalk outside drawing shoppers inside. Merchandise and storage is positioned at the perimeter of this narrow space and furniture is kept to a minimum to maximize floor area for customer browsing and one-on-one interaction with staff. Wood and mirrored panels create a backdrop for the merchandise and articulate a rhythm that frames the “lab”, where the process of fabricating lenses is put on display. The store’s brand “see well, look better” is translated through the enhanced customer experience and the craftsmanship of the architecture.

Close